Održana svečana dodjela nagrada školskog sporta

Svečanost dodjela nagrada u školskom sportu za školsku godinu 2015./2016. te Svečanost obilježavanja 10. obljetnice HŠSS-a održana je u četvrtak 22. prosinca 2016. godine u 13 sati u Hotelu Aristos u Buzinu, pokraj Zagreba.!
Svečanosti su nazočili uglednici iz sportskog, društvenog i političkog života, a među njima i Janica Kostelić, izaslanica predsjednika Vlade i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport.
Na obilježavanju 10. obljetnice Hrvatskog školskog sportskog saveza bili su i Jozo Škegro iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Saša Ceraj iz Hrvatskog olimpijskog odbora te ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije, zatim Zrinko Čustonja predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Damir Knjaz , dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Jubilarnu 10. obljetnicu uveličali su i članove Skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora te članove Disciplinske i Tehničkih komisija Hrvatskog školskog sportskog saveza, predstavnici županijskih školskih sportskih saveza.
Program Univerzalne sportske škole najbolji je program koji je Hrvatski školski sportski savez pokrenuo. Univerzalna sportska škola provodi se već 10. godinu i više od 30.000 polaznika prošlo kroz nju. HŠSS ima veliku čast i zadovoljstvo uručiti zahvalnice profesorima koji su svih 10. godina sudjelovali u provođenju programa Univerzalne sportske škole.
Na svečanosti su zahvalnice uručene dvadesetčetvorici profesora koji su osobno prisustvovali svečanosti i evo imena naših profesora:
Matija Ribić , OSNOVNA ŠKOLA SLAVKA KOLARA iz Kravarskog
Zoran Rajčević , OSNOVNA ŠKOLA BOGUMILA TONIJA iz Samobora
Josip Šuflaj, OSNOVNA ŠKOLA MIHAELA ŠILOBODA iz Svetog Martina pod Okićem
Vladimir Vujčec , OSNOVNA ŠKOLA KLINČA SELA iz Klinča Sela

Odlukom Izvršnog odbora HŠSS-a e nagrađena su 3 najuspješnija školska sportska društva u kategoriji osnovnih i kategoriji srednjih škola.
Kod nagrada za zaslužne sportske djelatnike dodijeljena je nagrada za životno djelo te 3 nagrade za doprinos razvoju školskog sporta u školskoj godini 2015./2016.
U kategoriji osnovnih škola u školskoj godini 2015./2016. nagradu su osvojila ova školska sportska društva:
• Treće mjesto sa ukupno 61 bodom osvojilo je Školsko sportsko društvo
BOGUMILAC OSNOVNE ŠKOLE BOGUMILA TONIJA – SAMOBOR.
• Drugo mjesto sa ukupno 64 bodova pripalo je Školskom sportskom društvu
VELEBIT OSNOVNE ŠKOLA DR. JURE TURIĆA – GOSPIĆ.
• Najuspješniji sa osvojenih 91 bodova su članovi Školskog sportskog
društva MALEŠNICA Osnovne škole MALEŠNICA iz Zagreba.

foto … https://www.dropbox.com/sh/nwdu513tur8d6ed/AAArEXJLkE3T6-14NzehZPPsa?dl=0