4. Festival univerzalne športske škole

unspecified

    U četvrtak, 28. travnja 2016. godine u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica održan je 4. Festival univerzalne športske škole Saveza školskih športskih društava Zagrebačke županije. Sudjelovalo je dvije stotine i pedesetoro djece iz sljedećih školskih športskih društava: ŠŠD Bedenica, Bedenica, ŠŠD Belas, Brdovec, ŠŠD Bistra, Bistra, ŠŠD Bljesak, Marija Gorica,ŠŠD Dugo Selo, Dugo Selo, ŠŠD Dugoselko, Dugo Selo, ŠŠD Iskra, Vrbovec, ŠŠD Jastreb, Jastrebarsko, ŠŠD Junior, Klinča Sela, ŠŠD Kolar, Kravarsko, ŠŠD Lob, Samobor, ŠŠD Mladost, Sveti Ivan Zelina, ŠŠD Okić, Sveti Martin pod Okićem, ŠŠD Nemezis, Šćitarjevo, ŠŠD Polet, Pušća, ŠŠD Tur, Velika Gorica, ŠŠD Vihor, Ivanić Grad, ŠŠD Vučko, Vukovina i ŠŠD Žabac, Sveta Nedjelja, te njihovi voditelji i voditeljice.
    Organizator 4. Festivala bio je Savez školskih športskih društava Zagrebačke županije uz svesrdnu pomoć predsjednika Slavka Fukata, tajnice Maje Rađenović Fijan i Ivančice Prugovečki. Pokrovitelji su bili Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, Grad Velika Gorica i Hrvatskih školski športski savez, a voditeljica je bila Ana Mirenić, Provoditelj programa bila je Osnovna škola Šćitarjevo, a najveći prilog uspješnoj organizaciji doprinijeli su Željko Đerek, Mario Ivić i Damir Međeri. Za sve sudionice i sudionike bile su osigurane majice, medalje i okrepa tijekom i nakon završenog Festivala.
    Nakon svečanog mimohoda sve nazočne pozdravila je zamjenica predsjednika SŠD Zagrebačke županije prof. Ivančica Valek, a Festival je otvorio savjetnik za šport Grada Velika Gorica Darko Ćopić. Zagrijavanje mladih sudionica i sudionika provela je Marija Ćurak, učenica petog razreda i sama učenica Univerzalne športske škole od prvog razreda.
    Za 4. Festival bile je organizirano jedanaest radnih stanica na kojima je bilo prezentirano trčanje (skipovi, slalom među čunjevima i preko prepona), preskakivanje vijača, gimnastika (kolut naprijed, stoj na lopaticama i hodanje po gredi), bacanja loptice i medicinke, potezanje konopa, skok u dalj (iz mjesta) i skok u vis (škare), košarka (hvatanje i dodavanje lopte, šut na koš), poligon s vježbama za ravnotežu i vježbe s kolutima, te foto-odmor kao jedaneseta stanica, na kojoj je učenica Paula Barić za uspomenu fotografirala sva školska športska društva i njihove voditeljice/voditelje. Nakon završetka prezentacija rada Univerzalne športske škole u školskoj godini 2015./2016. svi sudionici, voditelji i uzvanici otišli su kućama s nadom da će se i dogodine vidjeti na jubilarnom 5. Festivalu!

Više slika na poveznici…
https://www.dropbox.com/sh/kecgo3av0kzoazy/AACgbeUJHWjNj6IplHxS0aSxa?dl=0

Tekst- Mario Ivić
Foto-Damir Međeri
Lijepi Univerzalni pozdrav!!