Održan 10. Festival univerzalne športske škole Zagrebačke županije

Županijski školski športski savez zagrebačke županije desetu godinu zaredom, 19.svibnja 2023. organizirao je festival univerzalne športske škole.

Domaćin- provoditelj bila Osnovna škola Klinča Sela.

Festival nije natjecateljskog karaktera, već pet učenica i pet učenika iz svake škole uključene u program Univerzalne sportske škole predstavljaju dostignuća koja su s njima ostvarili njihove voditeljice i voditelji. Ukupno je sudjelovalo 22 škole.
Festival je otvorila prigodnim riječima dr.sc. Jadranka Dujić Frlan ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo.

Također, prigodnim govorom prisutnim se obratila Gordana Juranko predsjednica općinskog vijeća Klinča Sela, kao i ravnatelj OŠ Klinča sela Ivo Karača, prof.

I na kraju, našoj dječici obratila se naša predsjednica ŽŠŠZZŽ Ivančica Valek, prof. savjetnik. Naglasila je važnost tjelesne aktivnosti i vježbanja u ovoj za djecu najvažnijem dobu odrastanja.

0 (213)

Na festivalu je bilo prezentirano trčanje (skipovi, slalom među čunjevima i preko prepona), preskakanje vijača, gimnastika (kolut naprijed, hodanje po gredi, bacanje loptice i medicinke, potezanje konopa, skok u dalj (iz mjesta) i poligon s vježbama za ravnotežu , hvatanje i dodavanje košarkaške lopte, odbojka, potezanje užeta penjanja na motke, hokej , skokovi na mini trampolinu.
Na kraju, svi učenici dobili su medalje, majice, zasluženi sendvič, vodu i poklon paket.

Više fotografija…