11. Simpozij „Školski sport“ – Sport svima! – važnost inkluzije u školskom sportu

Pozivamo sve zainteresirane kineziologe, učitelje i nastavnike da se na platformi AZOO-a prijave za sudjelovanje na 11. Simpoziju „Školski sport“ koji se održava 22. listopada 2022. godine.
Simpozij „Školski sport“ svake godine okuplja stotine stručnjaka u području kineziologije, odgoja i obrazovanja, zdravstva i nastavnike Tjelesne i zdravstvene kulture koji raspravljaju o bitnim temama za razvoj školskog sporta i poticanje redovite tjelesne aktivnosti i zdravog života kod djece i mladih.
Simpozij će se održati u subotu 22. listopada 2022. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15, 10110 Zagreb). Sudjelovanje će biti moguće i online za one zainteresirane koji ne mogu putovati iz mjesta dalekih Zagrebu.
Ovogodišnja tema simpozija je „Sport svima! – važnost inkluzije u školskom sportu“ koja se fokusira na djecu s teškoćama i njihovo uključivanje u svakodnevne sportske aktivnosti u školskom sportu.
sl
Simpozij počinje u 10 sati edukacijom novih provoditelja projekta „Vrtim zdravi film“ na koju pozivamo sve provoditelje projekta u školskoj godini 2022./2023, a koju će voditi koordinatorica projekta Martina Miklečić i Koraljka Novina Brkić iz tvrtke Nestle.
Službeno otvaranje simpozija zakazano je za 12 sati; na njemu će prisustvovati svi predavači i ovogodišnji panelisti, među kojima će biti predstavnici Ministarstava i ključnih dionika u procesu odgoja i obrazovanja djece s teškoćama, kao i osobe iz sporta i zdravstva koje djeluju u području zaštite prava osoba s invaliditetom i rada s djecom s teškoćama.
Praktičnu provedbu programa koji uključuju učenike s teškoćama prikazat će predstavnici Hrvatskog judo saveza „Inkluzivni judo i judo padovi kao prevencija ozljeda“ te projekta HandbALL IN „HandbALL IN – sportski program za djecu i mlade s teškoćama u razvoju“.

Glavna panel rasprava naziva „Sportom do inkluzije – kako uključiti djecu s teškoćama u školske tjelesne aktivnosti?“ obradit će teme dosadašnjeg rada Ministarstava u području inkluzije učenika s teškoćama, raspraviti potrebe za educiranjem nastavnika Tjelesne i zdravstvene kulture za rad s djecom s teškoćama te osmišljavanje sportskih izvannastavnih i izvanškolskih programa koji bi uključivali učenike s teškoćama i koji bi tim učenicima pružili adekvatan prostor i vrijeme za bavljenje tjelesnom aktivnošću, prema mogućnostima svakog učenika i svake škole.
U drugom dijelu Simpozija bit će predstavljeni SPORTSKI PRAZNICI, ljetni sportsko-edukativni program Hrvatskog školskog sportskog saveza te istaknute škole koje su uvele posebnosti u svoju ovogodišnju provedbu. Osim škola koje su samoinicijativno produžile program te onih kojima je ovaj program iznimno važan jer je jedina takva sportska aktivnost dostupna djeci, predstavit će se i mogućnost rada s djecom s teškoćama u Sportskim praznicima, kao i novost u programu – provedba programa i u srednjim školama.
Prijaviti se možete putem platforme AZZO-a sa svojim školskim identitetom na ovoj poveznici: KLIKNITE OVDJE (treća stranica).
Program i satnicu u cijelosti pronađite na www.skolski-sport.hr.