Dodijeljene potpore za rad Univerzalne sportske škole Zagrebačke županije

___________________________________________

      Tri osnovne škole s područja Zagrebačke županije dobile su poklon bon u iznosu od 7000 kuna koje im je Hrvatskog školskog sportskog saveza uručio tajnik HŠS Ivan Dujić, prof. Svečanost dodjele bonova bila je u Osnovnoj školi Bogumila Tonija. Bon je dobila Osnovna škola Šćitarjevo, OŠ Kravarsko, i OŠ Bogumila Tonija. Program Univerzalne sportske škole pokrenuo je HŠSS 2007. godine, a kriterij kojim se Školski športski savez vodio za odluku o dobitnicima potpore koja će školama pomoći u nabavi sportske opreme i rekvizita bila je uključenost škola i voditelja od samog početka. Kako je istaknuo glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić, svaka je škola morala biti bar pet godina u ovom projektu te imati i profesora tjelesne i zdravstvene kulture koji je radio s tom najmlađom djecom.

      Ovo je prvi put da smo osigurali sredstva za ovaj projekt, nadam se da ćemo i sljedeće godine. Rad voditelja univerzalne sportske škole iznimno je važan jer je bitno da djeca budu uključena u sustav školskog sporta u nižim razredima. Voljeli bismo da svako društvo dobije ovakvu potporu, teško je to osigurati, ali ovo je lijep početak te se nadamo da će sljedeće godine sredstva biti još veća istaknuo je Dujić.

      U ime nagrađenih, te svih članica Zagrebačke županije na ovoj potpori zahvalio se predsjednik Slavko Fukat koji je naglasio iznimnu važnost uključivanja što većeg broja djece u sportske sadržaje koje provodi HŠS.

      Također je naglasio važnost Festivala Univerzalne sportske škole, kao jedina predstavnica Zagrebačke županije, provodi već šestu godinu, a domaćin je OŠ Šćitarjevo.
Priredio Damir Međeri,prof.


Fotografije