Stručni skup učitelja TZK Zagrebačke Županije

S1380023
Županijsko stručno vijeće učitelja tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih škola Zagrebačke županije održano je 15. prosinca 2015. godine u Jastrebarskom. Stručnom skupu prisustvovalo je 23 učitelja s područja Jastrebarskog, Samobora, Velike Gorice i Zaprešića.
Prvi dio stručnog skupa održan je u Osnovnoj školi „Ljubo Babić“ gdje je voditeljica ŽSV-a, Ines Jerčinović, profesor savjetnik obavijestila sudionike o tijeku Cjelovite kurikularne reforme – što je do sada napravljeno i u kom smjeru ide. Nakon toga je magistar Alen Minić u jednom kratkom predavanju upoznao učitelje s osnovama joge a nakon kratke pauze, stručni skup je preseljen u sportsku dvoranu Dječjeg vrtića „Radost“ . Tamo su učitelji TZK zajedno s Mr. Minićem praktično prošli osnovne vježbe joge koje bi mogli primijeniti kako u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture tako i u privatnom životu.
Ako još uvijek ne znate kako se opustiti, evo jednog zanimljivog savjeta. Joga, tvrde već tisućama godina, opušta tijelo kao i dušu.
“Zapadni način života je dosta stresan i ubrzan, tako da je ovaj sustav prilagođen i osmišljen baš po mjeri zapadnog čovjeka. Znači, možete riješiti nekakve svoje probleme i vježbajući jogu dovesti sebe u stanje da živite zdravo i sretno”, tvrdi instruktor joge Alen Minić.
Konačno, kaže većina, treba razgovarati. O emocijama i problemima te sve verbalizirati i izbaciti iz sebe, a ne skupljati negativnu energiju u sebi. Mnogi će reći da je prazan džep uzrok svakodnevnom nerviranju, no kako je psiholog sam rekao – ljudi koji nemaju puno novaca možda mogu uživati u tome što imaju puno vremena.
Pripremili, Ines Jerčinović,profesor savjetnik TZK
Damir Međeri,profesor TZK

više slika …. https://www.dropbox.com/sh/toagk05lfy2bfyk/AABloXRPqSuRtYtxXZSfG2g1a?dl=0